Acai Bogyó hatások az egészségre

Számos egészséges bogyó és gyümölcs közül az acai az egyik, ha nem a legjobb választás az egészségmegőrzés szempontjából. Az amazonasi esőerdőkből származó acai bogyó antioxidánsokban gazdag. Már évszázadok óta fogyasztják gyógyhatású, és enregiát adó gyümölcsként.

Acai berry hatásokImmunerősítő és erős antioxidáns tulajdonsága egyedülálló. Az amazonasi esőerdőkben élő benszülöttek minden betegség gyógyítójának tartják az acait.

Antioxidáns hatás

Az acai egy igaiz „antioxidáns-bomba”. Nagyszámban tartalmaz igen erős antioxidánsokat, amelyek hozzájárulnak a szervezet egészségéhez azáltal, hogy fellépnek a szabadgyökök ellen és segítik a szervezet megtisztítását a méreganyagoktól és a szennyeződésektől. Az acai számos antioxidánsa szerepet játszik a szív –és érrendszer védelmében is.

Az acai az egyik legnagyobb mértékben tartalmaz antocianinokat. Az antocianinok flavonoid vegyületeket, melyek védik a szervezetet többek között a stressz okozta nyomástól, valamint fontos szerepet játszanak a sejtrendszer védelmében.

Hatása a szív egészségére

Az acai antocianinja csökkentik a vérben a (Rossz-) koleszterinszintet. Az alacsonyabb koleszterinszint egézségesebb szívműködéshez vezet. Az acai bőséges szterol-tartalma további szívvédő előnyöket kölcsönöz: a keringés javítása, a vérerek ellazítása, védelem a vérrögök ellen.

Az antioxidánsok mellett az acai Omega-6 és -9 zsírsavjai fontos szerepet töltenek be a szív egészségének megőrzésében, emellett az érrendszerre, és az érfalakra is kifejtik jótékony hatásaikat.

 

A kártékony organizmusok elleni védelem

A Rio de Janeiró-i Federal University tudósai szerint az acai bogyó és kivonatai harcolnak a szervezetben a kártékony organizmusok hadával.

Fogyás támogató hatás

Táplálkozási szakértők sokasága gondolja úgy, hogy az acai bogyó fogyasztása nem csupán önmagában a fogyást támogatja, hanem segíti az egészséges testsúly elérését. A National Institutes of Aging szakemberei szerint acaival csökkenthetőek a magas zsírtartalmú étrend okozta negatív hatások sokasága a szervezetben.

Egészséges bőr

A brazil emberek évszázadok óta fogyasztották az acait a bőr egészségének a megőrzése érdekében. Manapság a bogyót antioxidáns-tartalma miatt már számos szépségápolási termékhez használják alapul. Az acai gyümölcséből készült olaj tökéletes alternatívája a kémiai alapú bőrápolóknak. Az acai széppé, ragyogóvá és egészségessé teszi a bőrt.

Bőrirritációk ellen

Az acai bogyó sajátos tulajdonságai révén csökkenti az emberi test különböző irritációit beleértve a bőr ideillő problémáit és a légzőszervi irritációkat egyaránt.

Az emésztőrendszer egészsége

Az acai bogyó gazdag forrás rostoknak és fehérjéknek, amelyek közös tulajdonsága, hogy jót tesznek az emésztésnek. Az acai további méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatásokkal bír, fogyasztása jót tesz a máj egészségének is. Az acai hagyományos forrása az emésztést jótékonyan befolyásoló élelmi rostoknak.

Acai bogyó

Az élelmi rostok ugyan nem klasszikus értelembe vett tápanyagok, azonban olyan fontos szerepet töltenek be a szervezetben, mint a felszívódás és a vércukorszint szabályozása, az éhségérzet csökkentése. A túl kevés és a túl sok rostfogyasztás egyaránt káros lehet. „Rost-túladagolás” esetén felfújódás, puffadás, rossz közérzet a szervezet belsejében pedig a felszívódás ütemének a felborulása tapasztalható. Gyermekeknél a növekedés ütemében komolyabb esetekben zavar állhat be a nem megfelelő rost-bevitel következtében. Egy egészséges felnőttnek maximum napi 40-45g rostra van szüksége, egy kisgyermeknek maximum 20-25g mennyiségre!

A sejtrendszer védelme

Az acai antioxidánsai, különösképpen az antocianinok védik a sejtek egészésgét azáltal, hogy fellépnek szabadgyökök sejtkárosító hatásai ellen.

Öregedés lassító hatás

Anitoxidánsainak köszönhetően az acai védi a bőr egészségét az oxidatív károsodástól, továbbá javítja a bőr felszínét fényessé és ápolttá téve azt. Az acai lényegében fiatalos külsőt kölcsönöz, többek között ezért is tartják olyan gyógynövénynek, amely lassítani képes az öregedés folyamatán.

Erőnlét növelő, kitartás segítő

Erőnlét növelő, kitartás segítő Acai bogyó rendszeres fogyasztásával több enregiához juthatunk. Sportolóknak is ajánlott acai-t „rágcsálnia” gyümölcsként, hiszen a bogyó erőnlétjavító tulajdonságokkal is rendelkezik. Egy maréknyi bogyó, sportolás előtt extra löketet ad a szervezetnek! Tudjon meg többet a témában ITT

Mentális egészségre történő hatása

Az acai antioxidánsai hozzájárulnak a megfelelő agyi működéshez és a mentális képességek fellendítéséhez. Egy kutatás szerint az acai megakadályozhatja a klimaxos nőknél jelentkező mentális egyensúly felborulását.

Nemi vágyfokozó tulajdonságok

Vérkeringést fokozó hatása miatt kutatások szerint az acai főképpen férfiaknál a nemi vágy fokozójaként funkcionálhat.

Acai bogyó gyümölcsvelő
Acai CSOMAGOK
Acai bogyó kedvezmények
Vélemények az Acai bogyóról
Diabétesz
„32 éves vagyok. 5 évvel ezelőtt olyan érzésem támadt, mintha a végtagjaimból minden erőm elszállna. Nagyon nehezemre esett a járás. Az orvosok 2-es típusú diabétesz betegséget állapítottak meg, és elmondták, hogy feltehetőleg már évek óta lappangott bennem a cukorbetegség, anélkül, hogy tudomásom lett volna róla. A legyengülésem egyértelmű következménye a diabétesznek. Nagy gondban voltam, hogy cukorbetegként milyen étrendet állítsak össze!? Hála az acai bogyónak találtam egy olyan gyümölcsöt, amelyet gond nélkül fogyaszthatok, és még jótékonyan is hat szervezetemre. Ugyanis 60 nappal azután, hogy elkezdtem acait fogyasztani éreztem, hogy visszatért az erő a végtagjaimba. Ma már természetesen és könnyedén megy a járás. Köszönöm Acai, nélküled nem sikerült volna!”
Scott Hubert, Orlando
Florida
Szeplő
„Az elmúlt években, a 60-hoz közeledve kezdett el igazán zavarni fiatalkorom óta a karomon és a hátamon meglévő szeplő. Váratlanul ugyanis elkezdett terjedni. Már ránézésre sem volt a legszebb látvány, azonban még zavaróbb volt, hogy irritálta a bőrömet! Nem is beszélve arról, hogy nyilván az idősödő koromnak köszönhetően az újjperceim is megnagyobbodtak, a fogásom így gyengülni kezdett. Nem tartottam még magam elég öregnek ahhoz, hogy belenyugodjak! Körülbelül 3 hónappal ezelőtt kezdtem el alkalmazni az acai bogyót, mivel alaposan utána olvastam a bogyó bőrvédő tulajdonságainak. Találtam informciókat az acai ízületvédő és mozgását segítő hatásairól. A 3. hónap végére látványosan lecsökkent az újjaimon meglévő duzzanat, ráadásul láss csodát, a szeplő kiterjedése nem hogy csökkeni kezdett, hanem fokozatosan el is tűntek a foltok a hátamon és a karomon! Sosincs késő az acai fogyasztásához.”
Veres István
Békéscsaba
Vélemény MIND

Acaibogyo.hu © 2010 - 2021