Az Acai Berry összetétele

Az acai bogyót széles körben emlegetik a természet egyik szuperélelmiszereként, mivel rengeteg egészségügyi előnnyel rendelkezik az emberi szervezetre nézve. Minősített acai berry

A bogyós gyümölcsű acai kellemesen édes ízű, és összetett egészsgéjavító hatásokat képes kifejteni, köszönhetően a benne lévő aminosavaknak, esszenciális zsírsavaknak és antioxidáns-oknak, melyek nélkülözhetetlenek a szervezet számára.

Az acai bogyó tápanyagtartalma

Az acai bogyó jellegzetes lilás színe a gyümölcs magas polifenol–tartalmának köszönhető. Az acai bogyó tele van értékes, a szervezet működéséhez elengedhetetlen, esszenciális aminosavakkal. Az apró, üveggolyónyi méretű acai több fehérjét tartalmaz, mint a tojás!

Sajátos forrása az acai a szervezet számára nélkülözhetetlen, a koleszterinszintet és az agyi működést egyaránt szabályozó Omega-6 és -9 zsírsavaknak.

Több mint 16 különböző antioxidáns, és számos fitotápanyag található az acaiban, melyek egyaránt harcolnak a szabadgyökök ellen és hozzájárulnak a szervezet általános egészségéhez.

Az acai bogyó a világ egyik legerősebb antioxidáns-hatású élelmiszere! Híres gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságait legfőképpen antioxidánsainak köszönheti!

Az élelmiszereket antioxidáns hatásuk alapján rangsoroló ORAC-skálán előkelő helyet foglal el az acai:

- 2-szer annyi antioxidánst tartalmaz, mint az áfonya,
- és 10-szer annyit, mint a szőlő.

Az acai bogyó hatása

Az acaiban 30-szor több a falvonoid típusú, gyulladásokat csökkentő antocianin-vegyületek mértéke, mint a vörösborban!

Élelmi rosttartalma miatt is népszerű táplálék: 100 gramm acai bogyó nagyjából 44,2 gramm rostot tartalmaz. A rostok ugyan nem minősülnek szigorú értelembe véve tápanyagoknak, mégis roppant fontosak a szervezet számára, hiszen segítik az emésztést, és támogatják az ideális testsúly kialakítását is

Az acai bogyót – annak ellenére hogy a gyümölcs tartalmaz fuktóztcukorbetegek is fogyaszthatják, hiszen a gyümölcsnek nagyon alacsony a Glikémiás-indexe.

A Glikémiás-index egy mutató, amely megmutatja, hogy az adott élelmiszer mennyiben járul hozzá a vércukorszint megemeléséhez. Az acai ahelyett hogy megemelné a vércukorszintet, inkább egyensúlyba hozza azt. Továbbá a jóllakottság érzetét is kelti, amely egy cukorbeteg étrendjében szintén nagyon fontos, hiszen a diabéteszben szenvedők szigorú étkezési mennyiségekhez és szokásokhoz vannak kötve.

Magas arányban tartalmaz makro-ásványi anyagokat és nyomelemeket, melyek létfontosságúak a szervezet számára.

Az immunerősítő, regeneráló és antioxidáns hatásairól egyaránt elhíresült klorofillt szintén megtalálni az acai bogyóban.

Az acaiban megtalálható a hangulatjavítóként ismert stimuláns, a teobromin.

A többek között a szervezetben a koleszterint is szabályozó növényi szterolok közül az acaiban kiemelkednek a béta-szitoszterol nevű vegyületek.

Mivel az acai bogyó tápanyagértéke nem hasonlítható semmilyen más bogyós gyümölcshöz, ezért került a szuperételek egyre bővülő csoportjába.

Acai bogyó gyümölcsvelő
Acai CSOMAGOK
Acai bogyó gyümölcslé
Vélemények az Acai bogyóról
Fogyás
„Senkinek nem kell kövérnek lennie. Amennyiben valaki mégis kövér, az legnagyobbrészt a rossz és helytelen táplálkozásnak köszönheti az egészet. Ezzel természetesen még lehet kezdeni valamit, mondjuk tenni valamit a fogyás érdekében. Az általam csupán "anyagcsere tuningolásnak” nevezett módszere roppant egyszerű elméleten alapul: Egy elhízott embernek az életmódján elegendő lehet annyit változtatnia, hogy csupán gondoskodnia kell a megfelelő minőségű multivitamin-bevitelről. A lényeg, hogy így csökkenti az éhésgérzetét. Mivel kevesbbszer akar majd enni az illető az acai bogyó ilyen esetekben tökéletes választásnak bizonyul a súlycsökkentéshez!”
Dr. Bruce N. Ames
Amerikai Biokémikus
Energia, Feltöltődés
„Már egy ideje fogyasztom az Önök által is forgalmazott acai gyümölcslét. Hála az csodás készítménynek, energiával feltöltődve kezdem a mindennapokat. A férjemnek is ajánlottam, most már ő is fogyasztja az acai-lét. Ezentúl már dupla adagot kell rendelnünk az acaiból!”
Lantos Éva
Eger
Vélemény MIND
Acaibogyo.hu © 2010 - 2020